Pip Utton - Chaplin

Chaplin

Eerstvolgende voorstellingen

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Het verhaal

Treedt binnen in de wereld van een geniaal man. Componist, producer, regisseur, acteur. Hij maakte meer dan 80 films en bracht de wereld in extase! Maar zijn medaille had een keerzijde.

Charlie Chaplin werd in 1889 geboren in London en maakte op 25 jarige leeftijd al zijn eerste film. Binnen een paar jaar werd hij een van de beroemdste en best betaalde acteurs in de wereld. Tot aan zijn dood in 1977 maakte hij aan één stuk door films, waarin hij niet alleen acteerde maar ze ook zelf schreef, regisseerde en produceerde. Bovendien componeerde hij de muziek ook zelf!

Chaplin bracht een behoorlijk deel van zijn leven door in Amerika, waar hij in 1949 werd beschuldigd van verraad en in 1952 werd ‘gedeporteerd’ naar Engeland. Hij werd een van de slachtoffers van de heksenjacht op communisten, hij werd beschuldigd van seks met een minderjarige en nog een aantal misdrijven. Chaplin leidde geen buitengewoon vrolijk leven, maar slaagde er als geen ander in de wereld aan het lachen te krijgen en… huilen tegelijkertijd.

Pip Utton legt niet alleen Chaplin’s talent bloot, maar laat zeker ook de keerzijde van Chaplin’s medailles zien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van DG Theater en De Graaf & Cornelissen Entertainment en ontvang leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.

Ik ben geïnteresseerd in

Je kunt je voorkeursinstellingen altijd op een later moment nog aanpassen via de link onderaan iedere nieuwsbrief.
{/exp:ce_cache:it}