Pip Utton - Einstein

Einstein

Eerstvolgende voorstellingen

Datum Tijd Locatie Theater Kassa Kaarten

Het verhaal

De Engelse meesteracteur Pip Utton komt terug naar Nederland als Albert Einstein.

Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden, grijpt je bij de keel en laat je gedurende de voorstelling niet meer los.

Als Albert Einstein vraagt Pip het publiek om te bedenken dat verbeelding (die grenzeloos is) belangrijker is dan kennis (die beperkt is). Zo wordt het publiek ook op verschillende momenten gevraagd hun ogen te sluiten en deel te nemen aan een gedachte-experiment door een scenario te visualiseren dat zijn punt bewijst.

Het stuk heeft veel anekdotes uit het leven van Einstein en, hoewel zijn houding altijd geniaal is, schuwt Pip Utton de minder vriendelijke aspecten van het gedrag van Einstein niet. Er is ook verdriet dat zijn bevindingen hebben geleid tot de ontwikkeling van de atoombom - een ontwikkeling waarvan hij graag afstand zou nemen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van DG Theater en De Graaf & Cornelissen Entertainment en ontvang leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.

Ik ben geïnteresseerd in

Je kunt je voorkeursinstellingen altijd op een later moment nog aanpassen via de link onderaan iedere nieuwsbrief.
{/exp:ce_cache:it}