Sleeping Beauty

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan (Rusland)

Het verhaal

‘Sleeping Beauty’ wordt beschouwd als één van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre. Componist Tsjaikovski en choreograaf Petipa waren in topvorm toen ze dit ballet creëerden.

De uitvoering door het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan is groots, romantisch en indrukwekkend; prachtige kostuums, betoverende decors en duizelingwekkende dans staan garant voor een theaterbelevenis van formaat.

‘Sleeping Beauty’ vertelt het verhaal van prinses Aurora, die zich op haar zestiende verjaardag door toedoen van de slechte fee aan de spoel van een spinnenwiel prikt en na honderd jaar slapen wordt gewekt door de kus van een prins.

‘Sleeping Beauty’ is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek. Geniet van het hartverwarmende verhaal van Sleeping Beauty.

———

Cast

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
Solisten: Amanda Gomes, Mikhail Timaev, Wagner De Carvalho, Thais Diogenes

Creatives

Componist: Pjotr Tsjaikovski | Choreografie: Marius Petipa

Balletmeester: Vladimir Yakovlev

Quotes

“Daar kan het Nationaal Ballet nog een puntje aan zuigen”
- NRC -

“Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn”
- Telegraaf -

“Geweldig staaltje van ballettechniek”
- Brabants Dagblad -

———

Extra informatie

Voor reizigers uit landen met een hoog COVID-19 risico buiten de EU geldt het Europese inreisverbod. Dit betekent dat zij de Europese Unie/het Schengengebied en dus Nederland niet in mogen reizen. Voor sommige reisdoelen geldt een uitzondering, maar het is ons niet gelukt om visa te verkrijgen voor het orkest. Daarom hebben wij moeten besluiten de hele tournee met een geluidsband te werken in plaats van een (live) orkest.

Voorstelling is met pauze

Duur voorstelling: Voor de pauze: 55 min - Na de pauze: 60 min

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van DG Theater en De Graaf & Cornelissen Entertainment en ontvang leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.

Ik ben geïnteresseerd in

Je kunt je voorkeursinstellingen altijd op een later moment nog aanpassen via de link onderaan iedere nieuwsbrief.