The African Mamas

Christmas Under African Skies

Het verhaal

The African Mamas komen in december terug naar Nederland met een wel heel bijzondere Kerst-special!

“We are all Maria, and Maria is every one of us”

De maagd Maria komt voor in alle geloven. Als Mariaman bij de Indiase Hindoes, als Kwan Yin bij de boeddhisten en als Maryam in de Koran. Maar je hoeft niet gelovig te zijn om een kaarsje te ontsteken bij Maria. Vanuit die inspiratie willen The African Mamas in de koude en donkere dagen van december een ode brengen aan de vrouw. Maria als de moeder, de vrouw, de geliefde, de minnares, de tante, de dochter, zuster en grootmoeder. Een muzikaal programma met prachtige Afrikaanse traditionals, ontroerende a capella liederen, swingende gospel maar natuurlijk ook de bekende internationale kerstnummers.

The African Mamas zijn de afgelopen jaren een begrip geworden in Nederland. Sterke en moedige vrouwen die de wereld willen laten zien dat de mamas van Zuid-Afrika een rol van betekenis kunnen én willen spelen, in een land waar gelijke kansen voor iedereen helaas nog geen gemeengoed is. Zoals Jozef en Maria door de bevelhebbers verplicht naar Betlehem af moesten reizen, werd de zwarte bevolking van Zuid-Afrika verbannen naar de townships. Zo laten de vrouwen de overeenkomsten zien tussen het levensverhaal van Maria en het alledaagse leven van vrouwen wereldwijd.

We nodigen u van harte uit dit jaar het Kerstfeest met The African Mamas te komen vieren!

De groep straalt warmte en inspiratie uit met haar betoverende melodieën, om nog maar niet te spreken van de aanstekelijke Afrikaanse ritmes die de hele zaal opzwepen en zelfs de koudste kikkers niet onberoerd zullen laten. Want wie maalt er nog om een witte kerst met zo’n hartverwarmende en kleurrijke Christmas Under African Skies?

Mis niets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze producties. Bovendien maken onze nieuwsbrieflezers maandelijks kans op twee gratis kaarten voor één van onze producties.